Periyodik Bakım

Periyodik Bakım

Aracınızın uzun ömürlü olması için periyodik bakım şarttır. Kısa zamanda bulunan sorunlar daha da kötüleşmeden çözülmeli ve aracınızın performansı etkilenmemelidir.

  İlk başlarda önemsiz gördüğünüz arızalar zaman geçtikçe kötüleşebilir, diğer arızalarında temelini oluşturabilirler. Bu nedenle aracınızın periyodik bakımını ihmal etmemelisiniz. Aracınızın durumunu senede en az bir kez kontrol ettirmelisiniz.
  Başka bir sınır ise arabanızın yaptığı kilometredir. Eğer aracınızı sürekli olarak uzun yollar için kullanıyorsanız bu süre 10.000 kilometre de bir olmalıdır. Bu sayede aracınız hem yakıt tasarrufu sağlar hem de kullanım süresi uzamış olur. Her sene yapacağınız periyodik bakım harcaması ile ilerideki büyük arıza maliyetlerini de engellemiş olursunuz.
  Kesinlikle üstüne düşülmesi gereken bu bakım hem sizin cebinizi hem de aracınızı koruyacaktır. Çekmeköy oto periyodik bakım servisimize davetlisiniz.

Periyodik Bakımın Önemi

 Periyodik bakım sadece araçlarda geçerli bir iyileştirme önlemi değildir.
İnsanların dahi belirli sürelerde hastaneye gitmesi gerekir.
Temel amaç oluşabilecek hasarların önceden tespit edilmesi ve anında müdahale edilerek daha büyük bir sıkıntının önüne geçilmesidir.
Aracınızın bakımlarını aksatmadığınız sürece ilk günkü gibi yüksek performansta kullanabilirsiniz. Ancak yapmadığınız bu küçük fedakârlıklar sizlere ileride büyük sorunlar olarak geri dönecektir.
Motor, fren ve yağ gibi arabanın önemli parçaları sürekli olarak hem siz hem de ustalar tarafından sürekli kontrol edilmelidir.

Kaliteli Periyodik Bakım İşlemi

  Aldığınız hizmetin geniş kapsamlı ve kaliteli olması gerekir. Aracınızın neredeyse her parçası ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu sayede arızaları daha hızlı ve çabuk şekilde tamir ettirebilirsiniz. Periyodik bakım işleminde yapılan işlemler başlıca;
  • Motor yağının ve filtresinin değişimi,
  • Klima filtresi değişimi ve kontrolünün sağlanması,
  • Hava filtrelerinin kontrolü ve değişimi,
  • Yakıt filtresinin kontrolü ve değişimi işlemi,
  • Sıvı kontrolü,
  • Fren sistemlerinin kontrolü gerekirse tamiri,
  • Motorun genel bakımı ve kontrolü,
  • Far ayarları ve aydınlatma yeterliliği,
  • Ön takım kontrolleri,
  • Rot balans kontrolü
 Bütün bu kontrollerin ve değişimlerin hepsi sürekli olarak yapıldığını düşündüğünüzde aracınızın ömrü ve performansı oldukça artmaktadır. Periyodik bakım masrafından kaçınmak ileride daha büyük masraflarla karşılaşacağınız gerçeğini değiştirmemektedir. Ayrıca yaptıracağınız bu bakım aracınızın yakıt tüketiminde de oldukça büyük bir rol oynayacaktır.

İlgili Konular

Oto Periyodik Bakımda Neler Değişir

Oto Periyodik Bakımda Neler Değişir

Periyodik bakım araçlarda öncül hazırlıkların yapıldığı ve hasar tespit/onarım işlemlerinin gerçekleştirildiği iki ana kategoriden oluşan tamiratların tümünü ifade eder. Belirli Km ve zaman aralıklarıyla yapılan periyodik bakımların ana amacı; araçların çalışma düzeneğini koruma altına alarak eskiyen parçaların ve sıvıların değişimi yapmaktır. Oto periyodik bakım işlemleri kapsamında değişimi ve kontrolü yapılan parçalar ile genel uygulamalar şu şekilde sıralanabilir: • Hava filtreleri kontrolü/ değişimi • Yağ filtresi kontrolü/ değişimi • Polen filtreleri kontrolü/ deği...

Rehbere git

15 Adımda Araç Nasıl Kontrol Edilir

Yukarıdaki adımların hepsi 15 adımlı kontrol sürecinin içerisinde yer almaktadır. Siz de kurumsal ve kaliteli firmaları tercih ederek bu avantajlı ve detaylı kontrol sisteminden faydalanabilirsiniz. Servisimizde de hali hazırda uygulanan bu işlem sayesinde pratik bir şekilde aracın neredeyse tüm sistemleri kontrol edilmektedir. Siz de aracınızı rutin bakımlar ve kontroller için servisimize getirebilir ve 15 adımlı kontrol sisteminden faydalanabilirsiniz.

Rehbere git
15 Adımda Araç Nasıl Kontrol Edilir
ESP Işığı Neden Yanar?

ESP Işığı Neden Yanar?

Rehbere git

Fren Balatası Bitti Nasıl Anlaşılır?

Fren balataları, aracınızın güvenliğinde hayati bir rol oynar. Bu küçük, ancak önemli parçalar, aracınızın durmasını sağlayan fren sisteminin temel bileşenlerindendir. Zamanla, fren balataları aşınır ve bu, hem sürüş güvenliğinizi hem de aracınızın performansını doğrudan etkileyebilir. Fren balatalarının ne zaman değiştirileceğini bilmek, aracınızı güvenli ve verimli bir şekilde kullanmanın anahtarıdır. Bu yazıda, fren balatalarının ömrünün ne zaman dolduğunu, bunun nasıl anlaşılacağını ve balatalar tamamen bittiğinde ortaya çıkabilecek durumları detaylı bir şekilde ele ala...

Rehbere git
Fren Balatası Bitti Nasıl Anlaşılır?